Glutenvrije bloemkoolwafels met geroosterde tomaat en kaas

Geschikt voor 1 personen

Dit is echt een wafel 2.0. Gemaakt zonder brood, zijn de krokante wafels met druipende kaas de perfecte glutenvrije optie. Maar ook net zo lekker voor iedereen zonder glutenallergie. 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

250 g bloemkool, geraspt
130 g mozzarella, geraspt
100 g belegen Goudse kaas, geraspt
60 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 grote eieren
1 lente-ui, in fijne ringetjes
1 tl dijonmosterd
2 el fijngehakte bieslook
2 el fijngehakte bladpeterselie
2 grote tomaten, in dikke plakken
1 el kristalsuiker
1 el olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Extra:
Keukenmachine
Wafelijzer of grillpan

BEREIDING:

1. Doe de geraspte bloemkool in een pan met twee eetlepels water, breng aan de kook en laat inkoken tot het water is verdampt. De bloemkool moet gaar zijn – is de structuur nog te hard, voeg dan nog een eetlepel water toe en laat weer inkoken.

2. Pureer in een keukenmachine 100 gram van de mozzarella met de gekookte bloemkool, Goudse en Parmezaanse kaas, eieren, lente-ui, mosterd en kruiden tot een gladde puree.

3. Verhit een wafelijzer en schep het beslag in de vorm. Schep de vorm niet te vol. Bak de wafels 8 minuten in een wafelijzer, of bak ze 8 minuten aan elke kant in een grillpan op het fornuis, tot de wafels krokant en goudbruin zijn.

4. Verwarm intussen de (boven)grill voor op de hoogste stand. Leg de tomaten op een bakplaat, bestrooi ze met de kristalsuiker, sprenkel er de olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Gril de tomaten ongeveer 10 minuten, of tot ze zacht zijn.

5. Leg de wafels op een bord en beleg twee ervan met de tomaten. Verdeel er de rest van de mozzarella over en druk de andere wafels er voorzichtig op. Serveer direct.

Recept via Tosti & Toast, nu via onderstaande link voor € 14,95.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO