Frisse courgettisalade

Geschikt voor 2 personen

Lekker voor bij barbecuegerechten.

gerelateerd
Pittige krab chowder met mais en avocado
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto

Ingrediënten

1 courgette1 handje pijnboompitten1 handje Parmezaanse kaas, rasp of schaafsel1 citroenExtra:Spiraalsnijder
Citroentrekker

BEREIDING:

1. Maak met een spiraalsnijder courgetti van de courgette. Geen spiralizer bij de hand? Met een dunschiller maak je mooie, dunne plakjes van de courgetti die je vervolgens in reepjes snijdt. 

2. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olijfolie. Rasp de citroen met een citroentrekker en pers het sap uit in een kopje.

3. Meng de courgetti, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en de citroen en serveer direct.

Beeld: Getty.  

gerelateerd
Pittige krab chowder met mais en avocado
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO