Frisse courgettisalade

Geschikt voor 2 personen

Lekker voor bij barbecuegerechten.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

1 courgette1 handje pijnboompitten1 handje Parmezaanse kaas, rasp of schaafsel1 citroenExtra:Spiraalsnijder
Citroentrekker

BEREIDING:

1. Maak met een spiraalsnijder courgetti van de courgette. Geen spiralizer bij de hand? Met een dunschiller maak je mooie, dunne plakjes van de courgetti die je vervolgens in reepjes snijdt. 

2. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olijfolie. Rasp de citroen met een citroentrekker en pers het sap uit in een kopje.

3. Meng de courgetti, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en de citroen en serveer direct.

Beeld: Getty.  

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO