frambozen-ananastrifle met wodka

Geschikt voor 10 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

150 ml wodka
1 el sinaasappelsap
merg van 1 vanillestokje, plus het stokje
3 el fijne kristalsuiker
1 l custard bereid volgens de verpakking, vanillekwark of vla
4 appelkruimelkoeken (AH)
250 g kant-en-klare cake
½ ananas, schoongemaakt en in stukjes
2 bakjes frambozen

Voor de topping
500 ml slagroom
2 el poedersuiker
rasp van 1 limoen

Extra: glazen schaal of kom, 2½ l inhoud

BEREIDING
Maak van de wodka, sinaasappelsap, vanillemerg met stokje en de suiker een siroop door ze samen in een steelpannetje 5 min te koken. Verkruimel de koeken (houd er een apart) en de cake over de bodem van de glazen kom. Haal het vanillestokje uit de wodkasiroop. Schenk de siroop over de kruimels en verdeel het fruit erover, maar houd een handje frambozen apart.

Verdeel de custard over het fruit. Dek de kom af en zet hem tot gebruik koud weg. Klop vlak voor je de trifle serveert de slagroom bijna stijf met de poedersuiker. Rasp de limoen erover en klop nog heel even door. Verdeel de slagroom over de custard. Garneer de bovenkant met de resterende koek en frambozen.

Tip Met een leeggeschraapt vanillestokje maak je makkelijk zelf vanillesuiker. Spoel het stokje af, droog het en stop het in de suikerpot. Je kunt het er zo lang in laten zitten als je wilt.

Receptuur & foodstyling: Anouk Lorjé - Styling: Isabelle van der Horst - Fotografie: Jeroen Niezen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO