fluffy cheesecake met banaan

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

Voor de bodem
200 g bastognekoeken, verkruimeld
80 g boter, gesmolten

Voor de taart
7 velletjes gelatine
2 eieren, gesplitst
75 g fijne kristalsuiker
225 g mascarpone
2 tl vanillesuiker
250 ml slagroom, half geslagen
2 à 3 bananen
poedersuiker

Extra: patisserieplastic of bakpapier, 1 springvorm 20 cm Ø, mixer, gasbrander

BEREIDING
Meng in een kom de koekkruimels en de boter. Bekleed de rand van de taartvorm met patisserieplastic (of knip een lange strook bakpapier op maat) en maak de bodem in de vorm. Zet koud weg om op te stijven. Week de gelatine in wat koud water. Klop de eiwitten stijf met 25 g van de kristalsuiker en zet koud weg.

Klop de eidooiers, mascarpone, vanillesuiker en de rest van de kristalsuiker tot een schuimige crème. Knijp de gelatine uit en los hem op in een klein beetje warm water. Giet de opgeloste gelatine al kloppend bij het mascarponemengsel. Let op, er mogen geen klontjes ontstaan. Spatel de room door het mengsel en daarna de eiwitten. Dit moet snel gebeuren in verband met de gelatine. Giet het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet 90 minuten in de koeling om op te stijven.

Snij vlak voor het opdienen de bananen in de lengte in plakken en beleg de bovenkant ermee. Bestrooi de taart met poedersuiker en karameliseer met een gasbrander.

Receptuur & foodstyling: Anouk Lorjé - Styling: Isabelle van der Horst - Fotografie: Jeroen Niezen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO