Courgetti caprese

Geschikt voor 4 personen

De klassieke Napolitaanse insalata Caprese, maar dan met een twist. 

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

4 grote courgettes
2 el extra vergine olijfolie
Zout
Zwarte peper
300 g cherrytomaten, gehalveerd
125 g mini mozzarella, gehalveerd
7 g verse basilicumblaadjes
2 el balsamico-azijn

Extra:
Spiraalsnijder

BEREIDING:

1. Maak met de spiraalsnijder courgetti van de courgettes.

2. Doe de courgetti in een grote schaal, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Laat vijftien minuten marineren. 

3. Voeg de tomaten, mozzarella en basilicum toe aan de courgetti en meng goed.

4. Maak af met balsamico-azijn en serveer direct. 

Fotografie door Ethan Calabrese, recept via Delish

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO