Pittige krab chowder met mais en avocado

Geschikt voor 6 personen

Deze supersimpele Noord-Amerikaanse vissoep maak je gewoon met de ingrediënten uit je voorraadkast.

gerelateerd
Pittige krab chowder met mais en avocado
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
450 g aardappels, geschild en in blokjes
1 bleekselderij, fijngesneden
4 bosuitjes, in kleine ringen
Klein bosje koriander, steeltjes fijngehakt en blaadjes grof gehakt
1,5 l kippenbouillon
600 g mais uit blik, uitgelekt
340 g krab uit blik, uitgelekt
2 avocado's, gepeld, pit verwijderd en in plakjes
1-2 rode chilipepers, in dunne ringetjes
200 g zure room, voor erbij
2 limoenen, in partjes, voor erbij

Bereiding

1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op laag vuur 3 tot 4 minuten. Voeg de aardappels, de bleekselderij, helft van de bosuitjes en de koriandersteeltjes toe en bak 3 min mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat circa 15 minuten zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn.

2. Voe de mais en krab toe en verwarm enkele minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Schep de chowder in kommen en verdeel er de avocado, rest van de bosuitjes, chilipeper, zure room en de korianderblaadjes over. Serveer met partjes limoen. 

gerelateerd
Pittige krab chowder met mais en avocado
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO