chocolade cheesecake met kokosnoot

Geschikt voor 6 personen

Deze cheesecake met kokosnoot komt uit hét ultieme chocolade boek Chocaddict met 150 recepten vol verleiding. 

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

Voor de knapperige bodem met kokosnoot

8 gesuikerde zandkoekjes

3 eetlepels geraspte kokosnoot

90 gesmolten boter

Voor het chocolademengsel

200 g pure chocolade

250 g mascarpone

150 g kwark

4 eieren

100 g suiker

50 g geraspte kokosnoot + voor de decoratie

Benodigdheden

Deegrol

Vorm van 22 cm ø

Dit waren dé foodtrends van 2016 >

BEREIDING

1 Bereiding van de knapperige bodem met kokosnoot:

verkruimel de zandkoekjes met een deegroller. Voeg de

geraspte kokosnoot en gesmolten boter toe. Meng alles

goed en bedek de bodem van de vorm ermee. Druk

goed aan met behulp van een kleine lepel. Zet in de

koelkast.

2 Bereiding van het chocolademengsel: verwarm de

oven voor op 160 °C (th. 5-6). Hak de chocolade in

stukjes en smelt au bain-marie. Meng in een kom de

mascarpone en kwark. Voeg één voor één de eieren,

suiker, gesmolten chocolade en tot slot de kokosnoot

toe. Meng het mengsel tot een gladde bereiding.

3 Schenk het mengsel over de bodem en bak 35 minuten

in de oven. Om te controleren of de cake gaar is, steek

de punt van een mes erin; de punt moet er droog

uit komen.

4 Laat de cheesecake afkoelen en verwijder dan

voorzichtig de vorm. Laat gedurende 6 uur in de

koelkast rusten vóór serveren.

Tip

Bestrooi de taart met geraspte

kokosnoot ter decoratie.

 

Cover Choc Addict - klrein - HR-1
isbn 978 94 014 3874 2  
www.lannoo.be
Hier koop je hem
gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO