Boterkoek

Geschikt voor 10 personen

Recept van Cees Holtkamp uit het Good Food Book. Cees Holtkamp “weeg alles op de gram nauwkeurig af om het beste resultaat te krijgen. Een heerlijk oud-Hollands recept, succes verzekerd!”

gerelateerd
Pittige knoflookramen
Pancake soufflé met rood fruit
Fajita's
Crêpes met honing-citroensaus

Ingrediënten

300 g roomboter
100 g kristalsuiker
100 g basterdsuiker
300 g patentbloem
1 ei

BEREIDING
Meng de boter met de 2 soorten suiker en een snufje zout. Kneed daarna de bloem
erdoor tot een samenhangende deegbal. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het
minstens 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C.
Druk het deeg in een springvorm van 24 cm doorsnede. Bestrijk de bovenkant met
het losgeklopte ei. Trek met een vork ruitjes in de boterkoek. Bak de koek ongeveer
20 minuten tot hij goudbruin is. Let op dat de koek niet te donker wordt.
Laat afkoelen en verwijder de vorm.

GFB_Cover_3_schuin lage resolutie

Fielden Fotografie
Hier koop je hem

gerelateerd
Pittige knoflookramen
Pancake soufflé met rood fruit
Fajita's
Crêpes met honing-citroensaus
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO