Kip cashew met bloemkoolrijst

Geschikt voor 4 personen

Met een saus zó lekker dat je vergeet dat je koolhydraatarm eet. 

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

1 bloemkool, in roosjes gesneden
1 el extra vergine olijfolie
1 el sesamolie
Zout
50 g chilisaus
3 el sojasaus
1 tl Sriracha
1 teen knoflook
1 limoen, sap
2 paprika's, in repen
1 grote courgette, in halve plakken
450 g kipfilet
75 g cashewnoten
Bosui als garnering

Extra:
Keukenmachine

BEREIDING:

1. Maal de bloemkoolroosjes fijn in een keukenmachine tot de grootte van rijstkorrels. 

2. Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en breng op smaak met zout. Bak de rijst zo'n vijf minuten tot hij zacht is. Doe de rijst in een grote kom en zet de pan terug op het vuur.

3. Maak ondertussen de saus in een middelgrote kom door de chilisaus, sojasaus, Sriracha, geperste knoflook en de limoensap te mengen. 

4. Doe sesamolie in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de paprika en courgette toe en bak drie minuten. Voeg dan de kip en de saus toe en bak zo'n tien minuten tot de kip niet langer roze is, maar goudbruin. Meng de cashewnoten tot ze bedekt zijn met saus. 

5. Maak af met de gesneden bosui en serveer over de rijst. 

Fotografie door Ethan Calabrese, recept via Delish

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO