Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten

Geschikt voor 4 personen

Gezondere rijst zul je haast niet vinden. 

gerelateerd
Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst
Kip cashew met bloemkoolrijst
Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten
Srirachapancakes met cheddar, bacon en gekarameliseerde banaan

Ingrediënten

1 grote bloemkool, in roosjes gesneden 
250 g gehakt
Zout
1 kleine gesnipperde ui
50 g gesneden wortel
4 el sojasaus
1 teen knoflook
1 el chilivlokken
150 g tuinerwten uit de vriezer
40 g gesneden bosui
Extra vergine olijfolie

Extra:
Blender

BEREIDING

1. Doe de bloemkoolroosjes in de blender en vul aan met drie kopjes water. Maal fijn tot de bloemkool de grootte van rijstkorrels heeft, indien nodig in twee delen. Laat de bloemkool uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenrol. Zet opzij om verder te drogen. 

2. Verwarm een scheutje olie toe in een ruime pan, pers het teentje knoflook in de pan en voeg de ui toe. Bak de ui tot hij glazig wordt. Voeg het gehakt toe en bak rul op middelhoog vuur. Haal het gehakt los met een houten pollepel en breng op smaak met een theelepel zout. Voeg de wortel toe en bak zo'n drie tot vier minuten tot ook die zacht is. Voeg de sojasaus en de knoflook toe en laat een minuut sudderen. 

3. Doe de bloemkoolrijst in de pan bij het gehakt-groentemengsel en roer tot het geheel warm is, zo'n twee tot drie minuten. Voeg op het laatst de bosui toe en serveer direct. 

Recept en fotografie door Judy Kim via Delish

gerelateerd
Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst
Kip cashew met bloemkoolrijst
Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten
Srirachapancakes met cheddar, bacon en gekarameliseerde banaan
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO