Baba Ghanoush

Geschikt voor 6 personen

Dit baba Ghanoush recept uit de BBQBijbel van Julius Jaspers mogen we met jullie delen. Julius zegt er zelf over in zijn boek: 'Dit is dé borrelhap geworden bij de familie Jaspers, het is dan ook geen werk en je vreet je vingers erbij op.'

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

2 grote aubergines
olijfolie60 gr tahin
1/2 citroen, sap
2 tenen geperste knoflook
1 tl komijnpoeder
Zout en peper
Granaatappelpitten (extra)
Platte peterselie, gesneden (extra)

Prik de aubergines aan alle kanten in met een vork en grill de aubergines rondom bijna zwart. Laat de aubergines 10 minuten afkoelen, snijd overlangs doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schillen. Meng het auberginevlees met tahin, citroensap, knoflook en komijn kort in de keukenmachine tot een grove puree en breng op smaak met zout en peper. Serveer met een scheut olijfolie, granaatappelpitten en platte peterselie.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO