Avocadofriet van Jaimie van Heije

Geschikt voor 2 personen

Speciaal voor de feestdagen heeft chef Jaimie van Heije een aantal bijgerechten bedacht, die je maakt met de Philips Airfryer. Van deze avocadofriet werden wij enthousiast, dus die delen we.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

Voor de friet:
200 gr bloem
1 dl eiwit
100 gr panko (Japans broodkruim)
2 avocado's
3 tomaten
½ ui, gesnipperd
1 ingelegde jalapeño, fijngesneden
1 limoen
1 el chilisaus
1 druppel Tabasco
1 tl gembersiroop
2 el olijfolie
1 el gerookte paprikapoeder

Voor de garnering:
Jonge daikonscheutjes
Korenbloem
Tuinkers

Bereiding

1. Ontvel en ontpit de avocado's. Hou 1 halve avocado apart en snij de andere 3 ieder in 4 gelijke parten.
2. Haal de parten door de bloem en het eiwit, daarna door de panko. 
3. Besprenkel met olijfolie en bak krokant. Op 200 graden duurt dit zo'n 8 minuten.
4. Maak ondertussen de salsa. Dit door de tomatenblokjes, rode ui, jalapeño, chilisaus, tabasco, gembersiroop, olijfolie en het limoensap en -rasp te mengen. 
5. De halve avocado die over is gebleven, snij je in zo dun mogelijke plakken. Laat de avocado tijdens het snijden in zijn originele vorm. Na het snijden duw je de avocado langzaam uit elkaar, zodat je een lange slinger krijgt. Deze rol je tot een roos.
6. Leg de avocadofriet, de avocadoroos en de salsa op een bord, maak er een mooi geheel van. 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO