aardappelsalade met inktvis

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

500 g kleine inktvisjes, schoongemaakt
500 g aardappels, geschild
1 grote, rijpe avocado
2 el versgeperst citroen- of limoensap
1 bosje rucola, schoongemaakt
2 bosuitjes, in dunne ringen
Voor de marinade
2 el olijfolie
4 el versgeperst citroen- of limoensap
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
Voor de tomatendressing
4 kleine tomaten, ontveld en in kleine blokjes
4 el fijngehakte peterselie
1 kleine ui, gesnipperd
2 el rode-wijnazijn
3 el olijfolie
1 el balsamico-azijn
peper
En verder
geroosterd knoflookbrood of croûtons
 Extra: grillpan

 

BEREIDING

Spoel de inktvisjes af en snij grotere exemplaren doormidden. Leg ze in een kom. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een pot met schroefdeksel, draai goed dicht en schud krachtig tot alles is gemengd. Schenk de marinade over de inktvisjes en laat ze minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Kook de aardappels in een pan met water met wat zout in 15-20 min gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen, snij ze dan in niet al te kleine blokjes. Meng in een kom alle ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper.

 
Verwarm een grillpan voor. Schil intussen de avocado, snij de vrucht in de lengte doormidden en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in blokjes en meng ze in een kom met het citroen- of limoensap om verkleuring te voorkomen.
Laat de inktvisjes uitlekken en leg ze in de grillpan. Gril ze ca 5 min tot de tentakels omkrullen - keer ze een of twee keer. Leg de rucola op een schaal en verdeel er de aardappels, avocado en bosuitjes over. Leg de inktvis erop en sprenkel er de dressing over. Dien meteen met het knoflookbrood of de croûtons op.

 

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO