Zomerschotel met gegrilde groenten

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

200 g pasta (penne, schelpmacaroni)
24 groene asperges, gewassen, niet schillen
3 bosuitjes
12 dunne plakjes coppa di parma
verse tijm of bonenkruid
olijfolie
balsamico-azijn
versgemalen peper
2 grote bollen mozzarella, dikke plakken

BEREIDING
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Leg intussen de asperges en de stelen van de ui op een met olie ingesmeerd warm rooster. Zet de stelen 4 à 5 min onder de grill en de asperges 8 à 10 min. Keer halverwege. Neem de stelen en de asperges van het rooster en leg er 1 min de plakjes coppa op.

Verdeel de pasta over 4 borden samen met de gegrilde asperges, in stukjes gesneden ui en de coppa. Breng op smaak met peper, tijm of bonenkruid, een scheutje olijfolie en evt een scheutje balsamicoazijn. Serveer met mozzarella.

Fotografie: Mickaeël Roulier
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO