Zoete ijsco’s van ananas en limoen

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

150 g ananasvruchtvlees, in stukjes
sap van 1 limoen
250 g geleisuiker
30 cl water

Extra: ijslollyvormpjes, ijsstokjes

BEREIDING
Breng 300 ml water met de suiker aan de kook. Laat 4 min inkoken op laag vuur en daarna afkoelen. Voeg ananas en limoensap toe aan de siroop. Meng alles goed door en verdeel het over de ijsvormpjes. Duw na 1½ uur een stokje in elke ijsco en laat nog 1½ uur verder opvriezen.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO