Wortelgroenten met spek

Geschikt voor 6 personen

Lekker bij geroosterd vlees of gegrilde vis.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

1½ kg gemengde wortelgroenten, zoals (paarse) wortel, koolraap, biet, peterseliewortel, aardpeer, pastinaak
4 tenen knoflook
1 bouquet garni
peper uit de molen
olijfolie
400 à 500 ml groente- of vleesbouillon of water
400 g dikke plakken spek, in repen

BEREIDING
Verwarm de oven op 180°C. Maak de wortelgroenten schoon en snij grote exemplaren in grove stukken. Snij van de tenen knoflook de onderkanten af, maar pel ze niet. Leg de groenten met de knoflook en het bouquet garni in een ovenvaste pan. Voeg wat peper, een scheut olijfolie en de bouillon of het water toe. Verdeel de repen spek erover en laat de groenten afgedekt in de oven in ca 2 uur gaarstoven.

fotografie Jérôme Bilic - bewerking receptuur Tal Maes
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO