Wintersalade van met honing geroosterde groenten

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 flespompoen
2 rode uien
4 pastinaken
3 el olijfolie
1-2 el vloeibare honing
1 kleine ciabatta
1 el zonnebloempitten
2 el wittewijnazijn
1 tl dijonmosterd
300 g jonge spinazie

Extra: grote braadslee

BEREIDING
Verwarm de oven tot 220ºC. Maak pompoen, ui en pastinaak schoon. Snij in smalle parten en schep in de braadslede om met de helft van de olijfolie, zout en versgemalen peper. Bak de groenten 20 min in de oven, schep af en toe om. Haal de braadslee uit de oven. Druppel de honing over de groenten en scheur de ciabatta erboven in stukjes. Schep alles om met de zonnebloempitten.

Zet de braadslede nog 5 min in de oven, tot het brood krokant geroosterd is. Klop intussen in een grote kom een dressing van de azijn, mosterd en resterende olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep de spinazie, warme groenten en broodblokjes door de dressing – de spinazie slinkt een beetje. Serveer de salade direct.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO