Wilde rijst met pompoen

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

150 wilde rijst
ca 600 gr flespompoen
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
3 stengels bleekselderij, in boogjes
1 el verse gemberwortel, fijngehakt
0,5 tl gedroogde chilivlokken
flinke hand bladpeterselie, fijngehakt

BEREIDING
Verwarm de oven tot 200°C. Doe de rijst in een pannetje en schenk er zo veel water op dat de rijst ca 1 1/2cm onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur lager en kook de rijst afgedekt zachtjes 20-25 min of tot de eerste rijstkorrels open beginnen te barsten en de rijst nog lekker bite heeft (dit is aanzienlijk korter dan op de verpakking staat, maar je wilt voor dit gerecht geen papperige rijst). Giet af en schep de rijst op een bord.

Snij intussen de pompoen met schil in blokjes van 1 1 /2-2 cm. Wentel de blokjes in een kom door de helft van de olijfolie en wat zout en peper. Spreid de blokjes pompoen uit over een bakplaat en rooster ze in ca. 20 min goudbruin en gaar; schep ze tussentijds een keer om. Neem ze uit de oven en schep ze op een bord.

Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de ui en knoflook 2 min. Voeg de bleekselderij, gember en chilivlokken toe en bak al omscheppend 1-2 min mee. Voeg de rijst en blokjes pompoen toe en roerbak alles 2 min of tot rijst en pompoen warm zijn. Breng op smaak met zout en peper. Meng er de peterselie door en schep het bijgerecht in een voorverwarmde schaal.

Receptuur Tal Maes - Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight -  met dank aan slagerij Chateaubriand.nl en Fjalar Goud
gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO