Waterijsjes met eetbare zomerbloemen

Geschikt voor 0 personen

Bijna te mooi om op te eten, deze waterijsjes met eetbare bloemen van Mooiwatplantendoen.nl... maar té lekker om dat niet te doen.

gerelateerd
Pittige krab chowder met mais en avocado
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto

Ingrediënten

Vlierbloesemsiroop 
Water
Eetbare bloemen (wij gebruikten Apple Blossom, Anice Blossom en Cornabria Blossom via Koppert Cress)

Extra:
IJsvormpjes

Let op: Niet alle bloemen zijn eetbaar en sommige bloemen zijn zelfs giftig. Eetbare bloemen zijn namelijk op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn daar níet geschikt voor. Raadpleeg dus eerst een betrouwbare bron als je er zelf geen verstand van hebt.

BEREIDING

Vul 1/3 van de ijsvormpjes met de eetbare bloemen. Doe 1/3 siroop in een kan en giet hier 2/3 water bij. Giet de limonadesiroop voorzichtig in de ijsvormpjes. Schenk tot 1 cm onder de rand van de vormpjes. Sluit het bovenste gedeelte van de ijsvorm af en steek het houten stokje erdoor. Laat de ijsjes zeker een dag in de vriezer hard worden. Wanneer je het ijsje uit de vorm wil halen, hou het even onder een warme straal water en haal de ijsjes zo uit de vorm.

gerelateerd
Pittige krab chowder met mais en avocado
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO