Warme roderijstsalade met zalm

Geschikt voor 2 personen

Rode rijst uit de Camargue heeft een zalige, nootachtige smaak. Je kunt Camargue-rijst bij natuurvoedingswinkels en delicatessenzaken krijgen. In plaats van rode rijst kun je de salade ook met gerst- of speltkorrels maken.

gerelateerd
Bearnaisesaus
Felicity's hollandaise
WENTELTEEFJES MET BOEREN MESHANGER, ONTBIJTSPEK EN RAUWE HONING
Pavlova met kweepeer en karnemelkcustard

Ingrediënten

150 g Camargue-rijst
1 citroen, schoongeboend (plus evt 2 extra citroenpartjes voor erbij)
2 zalmfilets (à 150 g), zonder vel
1,5 tl komijn gemalen
1/2 kleine rode ui, in dunne ringen
1/2 komkommer, gehalveerd, zaadjes eruit gerist, in plakjes

Extra: bakpapier

BEREIDING
Verwarm de ovengrill voor. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Rasp boven een kommetje de schil van de citroen (alleen het geel). Pers de citroen uit. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de zalmfilets met 2 tl citroensap en bestrooi ze met 1/2tl komijn, zout en peper. Meng in een schaal de rest van het citroensap met de citroenrasp, komijn en ui.

Grill de zalm onder de grill in ca 5 min gaar. Laat wat afkoelen. Laat de rijst goed uitlekken en meng door het uimengsel in de schaal. Voeg evt nog wat zout en peper toe. Meng de komkommer erdoor. Leg de zalm erop en serveer evt met extra partjes citroen.

Fotografie: Imsyndo/Philip Webb/Gareth Morgans - bewerking receptuur Tal Maes
gerelateerd
Bearnaisesaus
Felicity's hollandaise
WENTELTEEFJES MET BOEREN MESHANGER, ONTBIJTSPEK EN RAUWE HONING
Pavlova met kweepeer en karnemelkcustard
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO