Warme olijven met citroen

Geschikt voor 10 personen

 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 kleine citroen (biologisch), schoongeboend
2 tl venkelzaad
600 g gemengde olijven met pit (verschillende kleuren)
3 tenen knoflook, gepeld
3 takjes rozemarijn, in stukjes
6 takjes tijm, in stukjes
gedroogde chilipeper uit de molen

Extra: vijzel, cocktailprikkers

BEREIDING
Snij met een scherp mes (of een zesteur) dunne reepjes schil van de citroen af (alleen het geel). Pers de citroen uit. Kneus het venkelzaad in een vijzel. Meng in een ovenschaaltje de olijven met de citroenschilletjes, het citroensap, het venkelzaad, de knoflooktenen, 2 takjes rozemarijn en 4 takjes tijm. Maal er wat chilipeper over. Laat de olijven een dag op kamertemperatuur marineren; schep ze af en toe om.

Verwarm de oven tot 200°C. Schuif de olijven in de oven en bak ze ca 15 min tot ze warm zijn. Maal er nog wat chilipeper over, garneer met de overgebleven takjes rozemarijn en tijm en dien ze warm met prikkers op.

Fotografie: Charlona Teerlink- receptuur: Tal Maes - styling: Mae Engelgeer - foodstyling: Lieke Sniekers - assistent foodstyling: Roos Kuipers - assistent styling: Eline van Wijngaarden
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO