Verse Belgische frites met paprika-tofu-mayonaise

Geschikt voor 2 personen

Belgische friet met schilletje en een 'anders dan anders maar je moet het echt proberen zo lekker'-mayonaise.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

6 kruimige aardappels in de schil gaar gekookt
50 ml olijfolie
grof zeezout
1 gele paprika, van zaadlijst ontdaan
2 tenen knoflook, fijn gesneden
160 g tofu
zout en peper
sap van ½ citroen

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 230°C. Snij de aardappels in dikke frieten leg ze op een met bakpapier bekleden bakplaat en besprenkel met ¾ van de olie. Bestrooi met zout. Schuif in de oven en laat de frieten in 20 minuten bruin en knapperig worden.

2. Snij ondertussen de paprika in grove stukken, verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paprika zachtjes tot de stukken bruin worden. Schenk 50 ml water erbij, doe het deksel op de pan en laat de paprika’s 10 minuten zachtjes stoven. Haal op het laatst het deksel van de pan. Strooi het knoflook erbij en laat het vocht weg koken.

3. Trek de velletjes van de paprika’s en pureer de paprikastukken met de tofu tot een gladde dikke saus. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Haal de friet uit de oven, verdeel over bordjes en geef de paprika-tofumayonaise erbij.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO