Vanillecake met granaatappelsiroop

Geschikt voor 8 personen

 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

200 g boter
200 g suiker
3 eieren
1 citroen, geraspte schil (alleen het geel) en sap
1/2 tl vanille-extract
140 g zelfrijzend bakmeel
100 g bloem

Voor de siroop
sap van 1/2 citroen
2 granaatappels, sap van 1 en pitjes van 1 (of 100 ml granaatappelsap en 110 g granaatappelpitjes)
85 g suiker
1/2 tl vanille-extract

Extra: taartvorm met losse bodem van 20 cm ø, mixer, spies

BEREIDING
Verwarm de oven tot 160ºC. Vet de taartvorm in. Klop de boter en de suiker romig met de mixer. Voeg de eieren toe, de citroenschil, de helft van het sap en het vanille-extract. Vouw het bakmeel en de bloem er zorgvuldig doorheen. Doe het mengsel in de taartvorm, strijk de bovenkant glad en zet het 50 min in de oven tot de cake gerezen en goud van kleur is.

Doe voor de siroop de rest van het citroensap, het granaatappelsap, de suiker en het vanilleextract in een pannetje en verwarm dit tot de suiker is opgelost. Zet het vuur wat hoger en laat de saus indikken tot er een siroop ontstaat. Haal de pan van het vuur, laat de siroop iets afkoelen en voeg dan de granaatappelpitjes toe. Haal de cake uit de oven, laat hem een paar min afkoelen en prik er met de spies gaten in. Giet de granaatappelsiroop erover en serveer.

receptbewerking: Tal Maes fotografie: Maja Smend / Imsyndo
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO