Vanille-ijs met mango en passievruchtensiroop

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

2 rijpe mango’s
1 l vanille-ijs

Voor de siroop:
pulp van 6 rijpe passievruchten
50 g kristalsuiker
4 el witte of bruine rum

Extra: staafmixer of keukenmachine, ijslepel

BEREIDING
Verwarm voor de siroop de pulp, suiker en 75 ml water en laat 3 min zacht koken. Laat afkoelen, meng de rum erdoor en dek af. Schil de mango’s, verwijder de pitten en snij ½ mango in kleine blokjes. Pureer de rest met een staafmixer of in een keukenmachine, dek af en zet in de koelkast.

Verdeel vlak voor het opdienen bollen ijs en mangopuree over 8 glazen. Schenk de passievruchtensiroop erover en schep er de blokjes mango op.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO