Vanille-ijs met citrussalade en basilicumolie

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

3 el basilicum, gescheurd
2 el fruitige olijfolie extra vierge
2 handsinaasappels
3 mandarijnen
1 rode grapefruit
1 fles gekoelde moscato d’Asti
4 bollen vanille-ijs

BEREIDING
Kneus de basilicumblaadjes in de vijzel, voeg de olie toe. Snij met een scherp mes de onder- en bovenkant van de sinaasappels, mandarijnen en grapefruit. Leg het fruit op de platte kant op een plank. Snij met het mes van boven naar beneden langs het vruchtvlees en verwijder de schil. Snij het citrusfruit in flinterdunne plakken. Verdeel de plakken over vier borden.

Schenk 50 ml wijn over elk bord met citrussalade. Schep de basilicumolie erover en strijk uit met een lepel. Laat het evt marineren en schep op het laatst het ijs erop. Serveer met een glas wijn erbij.

Styling Eddy Frings – Foodstyling & receptuur Yolanda van der Jagt – Fotografie Petra Steenkamer
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO