Tropische spiesjes met vanillerumsiroop

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 rijpe papaja
½ kleine watermeloen
4 kiwi's, 2 gele en 2 groene
1 pitahaya (of een andere tropische vrucht, bijv mango)
4 el ahornsiroop
2 el donkere rum
merg van 1 vanillestokje
½ liter roomijs
1 onbespoten roos of een andere eetbare bloem

Extra: houten spiesjes

BEREIDING
Schil de vruchten en snij het vruchtvlees in blokken van 2 cm. Rijg ze aan houten spiesjes en leg op een schaal. Meng de siroop met rum en vanillemerg. Schenk in een kannetje. Serveer de spiezen met een bolletje roomijs en de siroop en garneer met de bloemblaadjes.

Receptuur & foodstyling: Ingmar Niezen - Styling: Mirjam van der Rijst - Fotografie: Harold Pereira
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO