Tramezzini Italiaanse sandwiches

Geschikt voor 4 personen

Italiaanse versie van de clubsandwich in het klein.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

8 dikke sneeën witbrood
zachte boter

Voor de tonijnsandwiches
blikje tonijn van 80g in olijfolie, uitgelekt
mayonaise
1 el kappertjes
2 gekookte eieren, in plakjes

Voor de tricolore-sandwiches
1 bolletje mozzarella
klein handje basilicum
2 kleine tomaten, in plakjes

Voor de parmahamsandwiches
4 plakjes parmaham
2 artisjokharten, in plakjes
handje rucola

Voor de bresaolasandwiches
4 plakjes bresaola
50 g gorgonzola, verbrokkeld

BEREIDING
Besmeer alle boterhammen met boter, en voor de tonijnsandwiches 2 met mayonaise. Maak sandwiches van de 4 combinaties beleg. Snij met een scherp mes de korsten van het brood en snij de sandwiches in nette driehoekjes.

Fotografie Imsynso/Andy Seymour, receptuur Janine Ratcliffe, bewerking Lieke Sniekers
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO