Tonijnsteak met chermoula

Geschikt voor 6 personen

 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

6 tonijnsteaks
olijfolie

Voor de chermoula:
1 citroen, sap en zest
1 tl komijn, gemalen
2 tl gerookte paprikapoeder
1 bosje koriander
1 rode peper, fijngehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
olijfolie

BEREIDING
Draai de ingrediënten voor de chermoula in de keukenmachine tot een pasta. Voeg genoeg olijfolie toe voor een marinade van 4-6 el. Bestrijk de tonijnsteaks met de helft van de chermoula. Laat 15 min intrekken. Leg 1 min per kant op de barbecue en laat 3 min rusten. Serveer met de rest van de chermoula.

Fotografie Imsyndo/ Gareth Morgans
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO