Tongschar met gember en Chinese groenten

Geschikt voor 2 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

2 tongscharfilets, zonder huid
1 bolletje stemgember, fijngesneden + 1 el van de siroop
1 rode peper, fijngesneden
4 teentjes knoflook, geperst
1 el sojasaus
plantaardige olie
300 g paksoi of andere Chinese bladgroente, schoongemaakt en evt kleiner gesneden
gekookte rijst

BEREIDING
Leg de tong op een bakplaat of in een ovenschaal. Meng de gember, siroop, rode peper, de helft van de knoflook, en de sojasaus in een kleine kom. Besprenkel de vis ermee. Leg de filets, afhankelijk van hun dikte, ca 4-5 min onder een hete gril totdat ze gaar zijn.  Verhit in de tussentijd 2 tl olie in een wok. Voeg de rest van de knoflook toe en na 10 sec de groenten. Verhit nog 3-4 min, totdat de bladeren slinken.

Serveer de groenten naast de vis op een bord en besprenkel met de gembersappen van de vis. Lekker met de gekookte rijst.

Fotografie: Imsyndo/David Munns - bewerking recept: Lieke Sniekers
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO