Tom yam soep met garnalen en zoete aardappel

Geschikt voor 2 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

700 ml kippebouillon
4 tl tom-yampasta
1 stengel citroengras, gehalveerd
3 limoenblaadjes (djoeroek poeroet)
1 zoete aardappel, geschild en in dobbelsteentjes
2 limoenen, 1 uitgeperst en 1 in partjes
6 kleine champignons, gehalveerd
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
200 g rauwe garnalen
een handje koriander, fijngesneden

BEREIDING
Doe de bouillon, tom-yampasta, citroengras en limoenblaadjes in een grote pan en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel toe en kook in ca 8 min gaar. Voeg het limoensap, de champignons, rode peper en garnalen toe. Laat zachtjes koken, totdat de garnalen gaar zijn. Serveer in soepkommen met wat koriander en de limoenpartjes.

Fotografie: Imsyndo/David Munns - bewerking recept: Lieke Sniekers
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO