Timbaaltjes van wilde spinazie en geroosterde paprika

Geschikt voor 8 personen

 
 

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

ca 600 g geroosterde paprika, uitgelekt, het vocht bewaard
2 kg wilde spinazie, heel goed gewassen

Voor de dressing
4 blaadjes gelatine
1 teen knoflook
2 el brandy/cognac
2 el rodewijnazijn
4 el olijfolie
peper en zout uit de molen

Extra: kleine glaasjes of timbaalvormpjes, staafmixer

VOORBEREIDEN
Breng een pan met een laag water erin aan de kook. Zet er een vergiet in en doe daarin de gewassen spinazie. Leg er een deksel op en laat de spinazie in 2-3 min gaar stomen. L aat dan afkoelen tot gebruik. Spoel de bekers of glazen waar je de timbaaltjes in wilt maken af met koud water. Week voor de dressing de gelatine in koud water. Verwarm ca 100 ml van het achtergehouden vocht van de paprika’s even in de magnetron. Laat de uitgeknepen vellen gelatine in de warme vloeistof smelten.

Maak met de rest van de ingrediënten de dressing in een hoge beker met de staafmixer. Meng alles mooi glad. Roer met een vork op het laatst het gelatinemengsel erdoor. Snij de paprika’s open. Steek met een glas of uitsteekvorm ter grootte van de doorsnee van de timbaaltjes eerst mooie rondjes uit de paprika’s.

Maak afwisselend laagjes met paprika en spinazie tot de vormpjes gevuld zijn. Verdeel de dressing over de timbaaltjes, en tik – met de hand erop – met de potjes op het aanrecht, zodat de dressing zakt. Dek de potjes af en zet ze tot gebruik in de koelkast, zeker 4 uur.

BEREIDEN
Stort de timbaaltjes op een schaal. Serveer bij voorkeur op kamertemperatuur.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO