Thaise salade met stoofvlees

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

2 el olijfolie
800 g runderriblappen (of sukadelappen)
1 ui, gepeld en in parten
2 tenen knoflook, gekneusd
1 bouquet garni (peterselie, tijm, laurier)

Voor de dressing
2 rode uien, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
1 rode peper, fijngesneden
2-3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
sap van 2-3 limoenen
handvol koriander en bladpeterselie, in fijne reepjes
1-2 el Thaise vissaus
1 el sojasaus
1 el olijfolie

BEREIDING
Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de runderlappen rondom bruin aan. Voeg ui, knoflook en het bouquet garni toe. Schenk zoveel heet water erbij tot het vlees net onderstaat (ca 400 ml). Laat de runderlappen afgedekt op laag vuur in ca 3 uur gaarstoven. Laat het vlees tot lauw afkoelen en snij het in dunne plakjes.

Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de dressing door het stoofvlees en laat het helemaal afkoelen zodat de smaken goed kunnen intrekken. Proef en voeg evt nog een scheutje vissaus toe.

Fotografie Jérôme Bilic - Bewerking receptuur Tal Maes
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO