Tajine van kip met dadels

Geschikt voor 4 personen

Ter ere van haar nieuwe kookboek 'Van Tajiine Tot Havermout' deelde Jamila Winwood haar recept voor tajine van kip met dadels.

gerelateerd
Citroenkip uit de oven met freekehsalade
Spiegeleitje speciaal
Gerookte geitenkaas met tomatenjam van Black Smoke
Hoi! Chocoladetaart met zoute karamel

Ingrediënten

olijfolie
1 tl kaneel 
2 el ras el hanout
4 kippendijen (met bot en zonder vel)
1 ui, in halve ringen
4 cm gember, geschild en in stukken
3 teentjes knoflook (met schil)
2 rode puntpaprika’s, in stukken 
20 g naturel amandelen (met vlies)
4 dadels
½ ingemaakte citroen, in reepjes
50 g ontpitte olijven

Let er bij het kopen van een tajine wel op dat hij geschikt is om in te koken, want sommige zijn alleen bedoeld om gerechten in te serveren en zijn niet hittebestendig.

BEREIDING

Meng 1 eetlepel olijfolie met de kaneel, de ras el hanout en zout en peper. Wrijf de kippendijen royaal in met dit specerijenmengsel.
Verhit 1 theelepel olijfolie in de tajine (of een braadpan) en braad de kip op matig vuur rondom lichtbruin. Voeg de ui, gember en knoflook toe en bak 3 minuten mee.
Schenk zoveel water in de tajine dat de kip net onder staat. Breng aan de kook, zet het deksel erop en laat op laag vuur ongeveer 35 minuten zachtjes garen.
Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en bak hierin de paprika 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Veeg de pan schoon en bak de amandelen goudbruin. Laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.
Voeg de dadels, citroen en olijven toe en laat deze ongeveer 10 minuten meestoven. Haal dan de tajine van het vuur en meng de paprika en amandelen door het gerecht.
Lekker met gestoomde groenten of een simpele salade.

 

gerelateerd
Citroenkip uit de oven met freekehsalade
Spiegeleitje speciaal
Gerookte geitenkaas met tomatenjam van Black Smoke
Hoi! Chocoladetaart met zoute karamel
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO