Tajine van kikkererwten, spruiten en kastanjes

Geschikt voor 2 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 el zonnebloemolie
½ ui, gesnipperd
1 teen knoflook, in dunne plakjes
200 g vacuüm verpakte kastanjes, gehalveerd (groentewinkel)
150 g spruitjes, gehalveerd
½ tl saffraan
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
½ rode peper, ontzaad en in reepjes
1 blik kikkererwten, gewassen
1 el olijfolie
2 stuks eekhoorntjesbrood
peper en zout (uit de molen)
1 el extra vergine olijfolie

Extra: 2 vellen keukenpapier

BEREIDING
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en peper tot de ui glaziog ziet. Doe de gewassen en gehalveerde spruiten en kastanjes erbij en voeg daarna kaneel, gemberpoeder, saffraan en peper en zout toe. Doe er 150 ml water bij en laat dit op zacht vuur onder voortdurend roeren ca 7 min koken. Voeg de kikkererwten toe, zet het vuur laag en laat het geheel 7 min zacht verder koken. Breng op smaak met peper en zout.

Snij het eekhoorntjesbrood in dunne plakken. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de paddstoelen om en om bruin. Haal uit de pan, leg op een stuk keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Serveer de tajine in een kom met de plakken eekhoorntjesbrood erbovenop. Druppel er extra vergine olijfolie overheen.

TIP
Als je geen eekhoorntjesbrood kunt krijgen, gebruik dan andere stevige paddestoelen, zoals cantharellen of portobello’s.

Fotografie: Jeroen Niezen – receptuur & foodstyling: Claartje Lindhout
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO