Tagliatelle met chilipompoen en ricotta

Geschikt voor 2 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 el olijfolie
300 g flespompoen, geschild en in blokjes
chilipeper
2 tenen knoflook, fijngehakt
200 g tagliatelle
handvol peterselie, grof gehakt
3 el ricotta

BEREIDING
Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok met antiaanbaklaag. Bak de blokjes pompoen in 10 min zachtjes gaar. Maal of verkruimel er wat chilipeper over en schep de knoflook door de pompoen. Bak nog 2 min op laag vuur. Kook intussen de tagliatelle beetgaar. Giet af, vang wat pastawater op.

Meng de tagliatelle in de koekenpan met de pompoen, 2 el pastawater en het merendeel van de peterselie. Breng op smaak met zout en extra (chili)peper. Serveer de pasta in diepe borden met een schep ricotta en de rest van de peterselie.

Fotografie: Imsyndo/Myles New - Bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO