Tabouléh van bloemkool

Geschikt voor 4 personen

Glutenvrije tabouléh gemaakt van bloemkool. Lekker Libanees recept uit het kookboek van Sue Quinn ‘Salade Easy’. 

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

½ bloemkool van ongeveer 450 g, geraspt zonder de stronk
60 ml citroensap, of naar smaak meer
zout & peper
2 kleine wortels, fijngesneden
2 rauwe, rode bieten van ongeveer 160 g samen, geschild en fijngesneden
20 g fijngehakte peterselie
20 zuringblaadjes, fijngehakt
15 g fijngehakte muntblaadjes
60 ml extra vergine olijfolie
4 eetlepels pistachenoten, geroosterd en fijngehakt

BEREIDING
Meng de geraspte bloemkool met het citroensap en een snufje zout. Laat ongeveer 30 minuten staan. Voeg de wortels, de bieten, de kruiden, peper en de olijfolie toe. Proef en doe er naar smaak extra zout, peper of citroensap bij. Bestrooi met de pistachenoten en serveer meteen

Salade-easy-CV-c-1_medium
Becht’s Uitgevers-Maatschappij 
Wat kost dat? €20 
gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO