Szechuaanse entrecote met noedels

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

4 entrecotes, in reepjes
olie
300 g jonge paksoi
120 g bamboescheuten
1 bakje shiitake, in reepjes
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in smalle reepjes
zout, peper
200 g noedels
1 lente-ui, in dunne ringetjes

Voor de marinade
2 el rijstwijn of droge sherry
1 el gemalen szechuanpeper (toko)
2 el sojasaus
1 tl Chinees vijfkruidenpoeder (toko)
2 knoflookteentjes, gepeld, fijngehakt

BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer het vlees ong 12 uur. Verwarm wat olie in een wok en roerbak het vlees 2 min. Voeg paksoi, bamboescheuten, shii-take en pepertje en roerbak nog 1 min. Kook de noedels gaar in ruim kokend water met zout, giet af en verdeel over 4 kommen. Verdeel het vlees en groente erover en garneer met lente-ui.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO