Superfoodsalade met citrusdressing

Geschikt voor 4 personen

 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

250 g quinoa
250 g broccolini (bimi) of broccoli, in roosjes en stukjes
175 g tuinbonen (vers of diepvries)
100 g pompoenpitten
2 rijpe avocado’s
100 g jonge bladspinazie, grof gesneden
handvol zachte verse kruiden (bijv peterselie, basilicum, koriander, munt), fijngehakt
100 g granaatappelpitjes

Voor de citrusdressing
1 citroen of limoen, geraspte schil (alleen het geel) en sap
1 sinaasappel, geraspte schil (alleen het oranje) en sap
1 el wittewijnazijn
2 el dijonmosterd
2 el olijfolie

BEREIDING
Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Spreid uit op een bord en laat tot lauw of koud afkoelen. Kook de broccolini of broccoli met de tuinbonen in water met wat zout in 3-4 min beetgaar. Giet de groenten af en spoel ze direct onder koud stromend water of leg ze in een kom met ijswater, laat ze goed uitlekken. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan licht goudbruin. 

Klop in een grote kom de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng de blokjes meteen door de dressing (het zuur voorkomt dat de avocado bruin wordt). Voeg de quinoa, spinazie, kruiden, broccoli, boontjes en de helft van de granaatappelpitjes en pompoenpitten toe en schep alles voorzichtig om. Schep de salade op een schaal en strooi er de rest van de granaatappelpitjes en pompoenpitten over.

Fotografie: David Munns/Imsyndo - vertaling receptuur: Tal Maes.
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO