Suikervrije chocolade-pompoentaartjes

Geschikt voor 20 personen

Sue Food staat bekend om de vierkante lekkernijen, vrij van gluten en geraffineerde suikers in alle kleuren en smaken. We mogen dit recept voor chocolade-pompoenbites delen!

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

Bodem:
1/2 cup amandelen
1/2 cup pecannoten
10 medjoul dadels
kaneel (naar smaak)
1 cm geraspte gember

Pompoen vulling:
1 pompoen
2 cups cashewnoten
merg van 1 vanille stokje (of meer naar smaak)
1/3 cup maple syrup of rijststroop
1/4 cup kokosmelk
10 medjoul dadels (of meer naar smaak)
3/4 cup kokosolie

Chocolade:
1/4 cup kokosolie
1/8 cup rauwe cacao

Laat de pompoen (geschild en in blokjes) en de cashewnoten minimaal 4 uur weken in water en daarna goed uitlekken.

Hak vervolgens de amandelen en pecannoten fijn en meng ze met de dadels, gember en kaneel tot een deegbal. Verdeel over een met bakpapier beklede ovenschaal (20x25cm) en druk aan.

Doe de pompoen, cashewnoten, vanillemerg, maple syrup/rijststroop, kokosmelk, dadels en kokosolie in een blender en meng tot een vloeistof. Proef het mengsel en voeg naar smaak nog dadels of vanille toe.

Maak ondertussen ook de chocolade door de kokosolie en rauwe cacao au bain marie te laten smelten.

Giet de pompoenvulling uit over de ‘deegbodem’ en verdeel hier druppels van chocolade overheen. Verdeel dit als een swirl door de pompoenvulling. Zet minimaal 3 uur in de vriezer.

Zodra alles bevroren is, haal je het geheel uit de ovenschaal en snijd je de plaat in stukken.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO