Stoofpotje van venkel, kikkererwten en garnalen

Geschikt voor 2 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1/2 knol venkel
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes à 400 g
handvol cavolo nero of boerenkool
1 blikje kikkererwten à 220 g
150 g rauwe, gepelde grote garnalen

BEREIDING
Snij venkel en knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok. Bak de venkel 5 min op laag vuur, voeg knoflook en paprikapoeder toe en roerbak nog 1 min. Doe de tomatenblokjes erbij en zet het vuur wat hoger. Laat 5 min tot een dikke saus inkoken. Hak de kool grof. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de koude kraan.

Roer de groenten met versgemalen peper en zout naar smaak door de tomatensaus. Voeg een scheut water toe en laat 2 min doorkoken. Schep er de garnalen door en stoof ze nét gaar. Pas op dat ze niet papperig worden. Serveer in kommen. Lekker met brood erbij.

Fotografie: Imsyndo/Myles New - Bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO