Spinaziesalade met gemarineerde groente

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

2 courgettes, in plakjes
1 aubergine, in plakjes
2 rode paprika’s, in repen
3 el olijfolie
300 g spinazieblaadjes
zout
versgemalen peper
10 blaadjes basilicum, grof gesneden
sap en rasp van 1 citroen
gekruid zeezout (Herbamare, natuurvoedingswinkel)
40 g Parmezaanse kaas, geraspt

BEREIDING
Roerbak courgette, aubergine en paprika in 1 el olijfolie kort op hoog vuur. Schep regelmatig om. Draai het vuur laag, voeg 1 glas water toe en laat ong 10 min bakken. Laat het groentemengsel even afkoelen. Schep de lauwe groenten door de spinazie. Breng op smaak. Meng het basilicum met de rest van de olie, citroenrasp en -schil, wat zout en 2 el water. Schenk over de salade en voeg de kaas toe. Schep goed door, dek af met folie en zet 1 uur in de koelkast.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO