Spiesje van in tequila en dragon gemarineerde kip

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

4 kipfilets
3 el tequila
2 limoenen
olijfolie
6 tenen knoflook
evt 1 rode peper
1 bosje dragon

Extra: vershoudfolie, 4 of 8 spiesen

BEREIDING
Snij de kipfilets in blokjes van gelijke grootte. Schep ze in een lage schaal om met de tequila, het sap van 1 limoen en een flinke scheut olijfolie. Pel de knoflooktenen en snij ze in vieren. Haal de zaadjes uit de rode peper en snij in ringetjes. Pluk de dragonblaadjes van de takjes. Schep de knoflook, rode peper en dragon door de kipblokjes. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren. Laat het vlees voor het grillen weer op kamertemperatuur komen.

Snij de andere limoen in dunne plakjes of partjes. Rijg ze om en om met de kipblokjes aan de spiesen. Rooster de kipsatés op de barbecue, onder de hete ovengrill of in een grillpan gaar. Serveer er een salsa van avocado- en tomatenblokjes bij.

TIP
Leg de spiesjes op een schaal, giet er nog wat tequila over en steek de alcoholdamp aan. Flambeer ze in de keuken of serveer ze brandend.

Fotografie Jean-Claude Amiel - bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO