Spicy bietensoep met munt en yoghurt

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

3 el zonnebloemolie
2 teentjes koflook, uitgeperst
1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
½ tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
2 geroosterde paprika’s, uit pot, in stukjes gesneden
400 g gekookte bieten, geschild en in blokjes gesneden
1 aardappel, geschild, in blokjes gesneden
1 l groentebouillon
100 ml Griekse yoghurt
4 takjes verse munt, blaadjes gescheurd

Extra: staafmixer

BEREIDING
Verhit de olie in een pan en bak de knoflook, chili, komijn en koriander 2 min. Schep de stukjes paprika en blokjes biet en aardappel in de pan en bak 5 min mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 min koken en pureer dan de soep. Schenk in 4 kommen en serveer met een lepel yoghurt. Garneer met munt.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO