Spareribs met jerk-marinade

Geschikt voor 8 personen

 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

2 kg spareribs
1 bosje lente-ui
1 tl pimentbessen
scheutje kippenfond (of blokje kippenbouillon)

Voor de jerk-marinade:
3 rode pepers, fijngehakt
3 teentjes knoflook, gehakt
klein stukje gember, gehakt
sap van 2 limoenen
blaadjes van 6 takjes tijm
klein bosje koriander
3 kruidnagels, fijngevijzeld
2 tl pimentbessen, fijngevijzeld
3 el bruine basterdsuiker
1 tl kaneel
4 el arachideolie

BEREIDING
Verwarm de oven tot 160°C. Verwijder de groene delen van de lente-uitjes en doe ze samen met de pimentbessen in een braadslede. Doe de spareribs erbij en voeg water toe totdat ze net onder staan. Voeg een scheutje kippenfond of het bouillonblokje toe. Dek af met folie en zet 2 uur in de oven.

Giet af en verwijder de pimentbessen en lente-ui. Hak de rest van de lente-ui fijn en doe samen met alle ingrediënten voor de marinade met een half kopje water in een keukenmachine. Maal fijn en smeer de spareribs ermee in. Laat 30 min intrekken. Leg de spareribs op de barbecue totdat ze bruin zijn (maar niet zwart). Gebruik je de oven, verhoog de temperatuur dan naar 200°C en bak de spareribs nog 30 min. Laat nog 10 min rusten.

Lees ook:
Sauzen en dips voor bij de BBQ >
Maiskolven met chiliboter op de BBQ >
De beste terrassen in Amsterdam >
Fotografie Imsyndo/ Gareth Morgans
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO