Spaanse rijst met chorizo

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Bearnaisesaus
Felicity's hollandaise
WENTELTEEFJES MET BOEREN MESHANGER, ONTBIJTSPEK EN RAUWE HONING
Pavlova met kweepeer en karnemelkcustard

Ingrediënten

1 rode paprika
100 g chorizo
1 grote ui
250 g rijst (korte of ronde korrel)
5 saffraandraadjes
1 blik tomatenblokjes
versgemalen peper
kippenbouillon
evt 1 kalkoenschitzel of kipfilet

BEREIDING
Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Halveer ook de worst en snij beide helften in dunne plakjes. Pel en snipper de ui. Bak de worstplakjes 2 min op hoog vuur in een droge koekenpan. Schep ze uit de pan. Draai het vuur lager en fruit de ui in het chorizobakvet. Bak ook de paprikastukjes 5 min mee. Week intussen de saffraan in een lepel water.

Strooi de rijst in de pan en roerbak de korrels 1 min mee. Voeg de saffraan en het weekvocht, de tomatenblokjes en wat peper toe. Voeg zoveel hete bouillon toe dat de rijst net onder staat. Breng aan de kook, draai het vuur dan laag en laat de rijst zachtjes koken tot al het vocht verdampt is (ca 15 min). Schep de chorizo door de rijst en serveer goed heet.

Je kunt aan het begin van de rijstkooktijd evt blokjes kalkoen- of kipfilet toevoegen die je 1 min hebt meegebakken met de chorizo.

gerelateerd
Bearnaisesaus
Felicity's hollandaise
WENTELTEEFJES MET BOEREN MESHANGER, ONTBIJTSPEK EN RAUWE HONING
Pavlova met kweepeer en karnemelkcustard
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO