Soep van nieuwe aardappels met gerookte schelvis

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

300 g gerookte schelvisfilet met vel
25 g boter
1/2 ui, gesnipperd
200 g nieuwe aardappels, geschild en in plakken
400 ml kippenbouillon
100 ml melk
200 ml slagroom
100 g pancetta, in blokjes
1-2 el ahornsiroop
2 el fijngesneden bieslook, voor erbij

extra: evt fileermes en pincet, staafmixer of keukenmachine/blender

BEREIDING
Haal zelf met een fileermes de huid van het stuk schelvisfilet (bewaren!). Controleer of er nog graten in de vis zitten, trek ze er met een pincet uit. Of vraag je visboer dit te doen – vraag het visvel dan los mee. Smelt de boter in een grote (soep)pan en fruit de ui glazig. Bak de aardappels 2-3 min mee. Leg het visvel in de pan, schenk de bouillon erop en laat zachtjes sudderen tot de aardappel gaar is.

Verwarm intussen in een grote steelpan de melk met de room. Leg de visfilet erin en kook nog 3-4 min tot de vis gaar is. Schep van het vuur de vis uit de pan en houd warm. Schep het visvel uit de bouillon. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Schenk de room erbij en breng op smaak met vers gemalen peper en wat zout. Bak de pancetta in een droge koekenpan uit.

Verdeel de schelvis en pancetta over de kommen. Schenk de hete soep erop. Druppel wat ahornsiroop over de soep en bestrooi met bieslook.

25 soeprecepten >
Méér lenterecepten >

Fotografie: Imsyndo/Myles New - Bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO