Soep met witte bonen en worstjes

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

300 g gedroogde witte bonen
4 braadworsten
1 klont boter
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
2 tomaten, ontveld en in blokjes
1 bouquet garni (peterselie, tijm en laurier)
2 liter koude vleesbouillon of koud water
2 courgettes, in blokjes
enkele takjes peterselie of kervel, gehakt
zout en versgemalen peper

BEREIDING
Week de witte bonen een nacht in een pan met ruim koud water.Laat de geweekte bonen uitlekken in een vergiet. Snij de braadworsten elk in 3 stukken. Verwarm de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook 1-2 min. Voeg de stukken worst toe en bak ze rondom bruin aan. Voeg de blokjes tomaat, de bonen, het bouquet garni en wat peper toe. Schenk er de bouillon of het water bij en breng aan de kook.

Laat afgedekt op zacht vuur ca 1 uur zacht koken tot de bonen gaar zijn; voeg na ca 40 min de blokjes courgette toe en kook ze mee. Voeg een extra scheut bouillon of water toe als de bonen nog niet gaar zijn en verleng de kooktijd met ca 15 min. Proef de soep en voeg evt nog wat zout en peper toe. Verdeel de soep over kommen en strooi er de peterselie of kervel over. Serveer met sneden geroosterd landbrood die zijn ingewreven met knoflook.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO