Sobanoedels met misodressing

Geschikt voor 4 personen

Sobanoedels zijn gemaakt van tarwe- en boekweitmeel. Sue Quinn’s kookboek ‘Salade Easy’ staat vol met makkelijke en licht verteerbare recepten. Waarvan deze Aziatisch geïnspireerde één van de lekkerste is. 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 scheutje sesamolie
200 g sobanoedels, gekookt (koud)
2 handen gemengde jonge scheuten (zoals waterkers, taugé etc.)
90 g rauwe maiskorrels
100 g geraspte wortel
2 lente-uitjes, gesnipperd
1 avocado, geschild, van zijn pit ontdaan en in stukjes gesneden
2 handen fijngehakte koriander
30 g zonnebloempitten
½eetlepel zwart sesamzaad
110 ml miso-gemberdressing 
1 scheutje citroensap, of naar smaak meer
zout & peper

Dressing:
Voor ongeveer 110 ml
60 ml plantaardige olie
2 el citroensap
2 el witte miso
0,5 el Japanse sojasaus
1 el rijstazijn
1 tl sesamolie
1 tl geraspte, verse gember
1 lente-ui, gesnipperd

We hebben alle granen en pseudogranen voor je op een rij >

BEREIDING
Meng de sesamolie door de sobanoedels om te voorkomen dat ze aan elkaar vastplakken. Leg ze in een grote schaal met de jonge scheuten, de groenten, de koriander, de pitten en zaadjes. Giet de dressing er in een ruime hoeveelheid over zodat alle ingrediënten royaal bedekt zijn. Breng op smaak met wat zout en peper. Voeg naar smaak extra citroensap, zout of peper toe. Serveer meteen. 

Dressing:
Doe alle ingrediënten in een fles/pot met schriefdeksel en schud flink totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Deze dressing kun je een aantal dagen in de koelkast bewaren. 

 

Salade easy CV-c (1)
Becht’s Uitgevers-Maatschappij 
Wat kost dat? €20 
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO