Snoekbaars met rookvlees en gestoomde makreelsaus

Geschikt voor 4 personen

Lekker met nieuwe aardappels.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 hele snoekbaars, 700 à 1000 g, ontveld, met kop en staart
100 g runderrookvlees
vis van 1 kleine gestoomde makreel
1 komkommer, gewassen, in strepen geschild, zonder zaadlijsten, tot dunne frietjes gesneden (batonettes)
1 sjalotje, gesnipperd
1 tak verse tijm
1 glas frisse witte wijn
125 ml crème fraîche
zout, peper

Extra: keukentouw, ovenschaal

BEREIDING
Verwarm de oven tot 180°C. Bestrooi de vis met zout en peper, wikkel het rookvlees er omheen en zet evt vast met een touwtje. Leg de vis in een licht beboterde ovenschaal 15 à 20 min in de oven.

Fruit het het sjalotje even aan, voeg de tijm toe en blus met de witte wijn. Laat tot de helft inkoken en voeg de komkommer toe, laat kort koken. Zet het vuur laag. Haal de snoekbaars uit de oven. Voeg de crème fraîche en de grove plukken makreel aan de witte wijn toe. Voeg royaal peper en wat zout toe. Laat de saus 5 min trekken, verwijder de tijm en schenk de saus om de gebraden baars heen.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO