Snelle tomatensalade met komkommer en cannellini-bonen

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

6 kleine, gele tomaten, in plakjes
8 kleine romatomaten, in plakjes
½ komkommer, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
4 takjes bladpeterselie, grof gehakt
1 blikje (240 g) gekookte fagioli cannellini (kleine, witte bonen), uitgelekt
20 zwarte olijven
extra vergine olijfolie
citroensap
versgemalen zwarte peper
grof zeezout

BEREIDING
Schep tomaat, komkommer, ui, peterselie, bonen en olijven door elkaar. Breng royaal op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout.

Fotografie: Willem Groeneveld - Styling Marjolein Vonk - Receptuur & foodstyling Jankees Roggeveen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO